background
LSSD Noi suntem schimbarea
banner-lssd

Ideile noastre

Liga Studenţilor Social-Democraţi !

„Ştim cum va arată viitorul, pentru că îl construim astăzi, aici şi acum!”

( Willy Brandt)

Dragi prieteni, 

Încă de la înfiinţarea sa, Liga Studenţilor Social-Democraţi şi-a asumat misiunea de a transforma tânăra generaţie din România într-o generaţie a solidarităţii şi a încrederii în oameni. Prin solidaritate am reuşit să ne apărăm drepturile, prin solidaritate, am reuşit să depăşim momentele dificile, prin solidaritate vom reuşi în continuare!

Factorii de decizie naţionali au ignorat problemele profunde pe care le întâmpină tânăra generaţie: de la calitatea învăţământului universitar la politicile de integrare pe piaţa muncii după terminarea studiului. Anul 2012 nu va fi un an uşor. Va fi un an dificil, atât din punct de vedere economic şi social cât şi din punct de vedere politic. Este un an în care trebuie să dovedim că avem capacitatea de a ne mobiliza, iar din acest punt de vedere am puterea să cred că ne vom organiza mai bine ca oricând, pentru că suntem o familie!

Suntem astăzi în acest loc liniștit și ne bucurăm de compania familiei noastre social-democrate. Da, suntem o familie, iar unitatea, valorile şi determinarea noastră ne vor conduce către cele mai bune rezultate ce nu vor întârzia să apară. Sunt convins că vom reuşi să trecem peste toate obstacolele şi  ne vom atinge cu succes atât obiectivele politice cât şi proiectele personale. Aflându-ne în acest minunat loc nu pot să nu-mi amintesc de cuvintele lui Willy Brand, adresate tineretului social-democrat german. Atunci când tinerii studenţi l-au întrebat cum va arăta viitorul Partidului Social-Democrat German, implicit al Germaniei, cancelarul le-a răspuns : „Ştim cum va arăta viitorul, pentru că îl construim astăzi, aici şi acum.” Iar noi putem vedea acum unde a ajuns Germania. Viitorul depinde de noi, de lucrurile pe care le facem în fiecare zi şi de rezultatele muncii şi a consecvenţei noastre. În cadrul Ligii Studenţilor Social-Democraţi, aceste cuvinte ale lui Willy Brandt, au fost sădite în inimile fiecărui student din ligă.   În prezent Liga Studenţilor Social-Democraţi a ajuns atât o forţă în cadrul mişcărilor studenţeşti din România, cât şi o structură eficientă, centrată pe rezultate în cadrul Tineretului Social-Democrat.

LSSD este prezentă atât în toate cele douăzeci şi două de centre univeristare din ţară, cât şi în marile oraşe ne universitare. Noi considerăm studentul de astăzi ca fiind specialistul de mâine. Tinerii în general şi studenţii în mod special nu sunt numai exponenţi ai viitorului, ei sunt promotori şi agenţi activi ai modernizării de astăzi. Pe umerii noştri, ai tinerilor social-democraţi stă viitorul partidului, viitorul ţării şi viitorul comunităţilor noastre. De noi depinde !

Trebuie să acţionăm acum, trebuie să acţionăm eficient, Trebuie să acţionăm responsabil şi pragmatic!

Dragi prieteni!

Permiteţi-mi să vă adresez toate gândurile bune din partea membrilor Ligii Studenţilor Social-Democraţi care nu au putut fi astăzi aici cu noi împreună !

   Vă mulţumesc !

Cu respect şi deosebită consideraţie,

Gabriel Petrea, Preşedintele LSSD

 

Vezi ideile noastre din domeniile:

 

Planificare

Politici Publice

Comunicare

International

Administrativ