background
LSSD Noi suntem schimbarea
banner-lssd

Echipa

 

Liga Studentilor Social Democrati – nivel national
Liga Studentilor Social Democrati, denumita in continuare LSSD, este organizatia de studenti a Partidului Social Democrat.
LSSD activeaza si se organizeaza in cadrul Tineretului Social Democrat, in toate cele 22 de centre universitare.
LSSD are un Coordonator la nivel national si 22 de coordonatori la nivel de centru universitar. Conform Statutului TSD, coordonatorul LSSD este membru in Biroul Permanent National al TSD respectiv Biroul Judetean al TSD.
Coordonatorul LSSD national este ales prin vot de catre congresul TSD. Coordonatorul LSSD la nivel de centru universitar este numit de catre coordonatorul LSSD national la propunerea presedintelui TSD din acel centru universitar si validat de catre Biroul Permanent Judetean.
Site-ul oficial al LSSD este www.lssd.ro
Centrele Universitare unde LSSD are coordonatori sunt urmatoarele:
1. Bucuresti
2. Alba
3. Arad
4. Arges
5. Bacau
6. Bihor
7. Brasov
8. Caras Severin
9. Cluj
10. Constanta
11. Dambovita
12. Dolj
13. Galati
14. Gorj
15. Hunedoara
16. Iasi
17. Maramures
18. Mures
19. Prahova
20. Sibiu
21. Suceava
22. Timis

Biroul Permanent al LSSD este format din cei 22 de presedinti din centrele universitare. La Biroul Permanent pot participa in calitate de invitati coordonatorii din alte organizatii judetene ce nu sunt centre universitare. Biroul Permanent se intruneste o data la doua luni sau extraordinar ori de cate ori este nevoie.
Consiliul LSSD este format din toti reprezentantii pe facultate din toate universitatile din centrele universitare. Consiliul se intruneste anual sau extraordinar, ori de cate ori este nevoie.
Congresul LSSD este format din toti membrii LSSD, delegati de catre consiliul organizatiei judetene. Norma de reprezentare este stabilita in Biroul Permanent. Congresul LSSD se intruneste o data la 2 ani.
Organizarea LSSD la nivel de centru universitar
La nivel de centru universitar LSSD este condusa de un coordonator.

Biroul executiv este compus din cate un reprezentant din fiecare universitate. Biroul executiv se intruneste lunar sau ori de cate ori este nevoie.
Biroul permanent este format din cate un reprezentant pe fiecare facultate precum si cate un reprezentant pe fiecare camin studentesc din centrul universitar. Biroul permanent se intruneste trimestrial sau ori de cate ori este nevoie.

Consiliul centrului universitar este format din biroul permanent plus cate un reprezentant din fiecare an al fiecarei specializari din fiecare facultate. Consiliul se intruneste anual.

Rolurile LSSD


1. De reprezentare – reprezinta interesele studentilor si militeaza pentru acestia
2. De promovare – promoveaza doctrina social democrata in randul studentilor
3. De recrutare – recruteaza noi membri de partid
4. De pregatire – organizeaza si pregateste pentru partid, cadre tinere si competente pe domenii de specialitate omoloage departamentelor PSD

LSSD poate infiinta departamente la nivel national sau judetean, dupa modelul departamentelor PSD, cu scopul de a forma studentii intr-un anumit domeniu.
Pentru eficientizarea organizarii activitatilor, LSSD poate infiinta cluburi.
Regulamentul LSSD nu inlocuieste Statutul TSD. Orice membru LSSD trebuie sa respecte statutul Partidului Social Democrat si al Tineretului Social Democrat.
Regulamentul LSSD se modifica de catre Biroul Permanent.