background
LSSD Noi suntem schimbarea
banner-lssd

Misiune

Scoala Politica TSD - Geoagiu Bai 22.jpgMisiunea principală asumată de Liga Studenţilor Social-Democraţi din România (LSSD) este de a transforma tânăra generaţie din România într-o generaţie a solidarităţii şi a încrederii în oameni.

            Vrem să oprim dezintegrarea morală, culturală şi economică pe care politicile absurde de dreapta  au provocat-o în rândul tinerilor.

            Vrem să aducem la cunoştinţa tuturor studenţilor din România valorile social-democraţiei europene: solidaritatea, încrederea în oameni, bunăstarea economică bazată pe statul de drept şi statul social.

            Vrem să readucem încrederea în sufletele tinerilor şi să construim o generaţie care să nu mai fie tributară trecutului.

            Suntem conştienţi de faptul că tinerii sunt dezamăgiţi şi dezgustaţi de partidele politice. În acelaşi timp, ştim că tinerii sunt pragmatici şi caută soluţii concrete la probleme concrete. Ştim că tinerii din România nu sunt apreciaţi la adevărata lor valoare.

            Noi tocmai această stare de fapt vrem să schimbăm.

            În timp ce organizaţiile de tineret şi de studenţi ale partidelor de dreapta se luptă orbeşte pentru a fura voturile tinerilor, noi ne-am înfiinţat şi activăm pentru a transforma tânăra generaţie într-o generaţie a succesului, implicată în mod real în procesul decizional la nivel naţional şi local.

            Noi vrem să fim puternici şi să ne cerem drepturile.

            Nu este întâmplător sloganul simplu, dar foarte expresiv pe care l-am ales pentru organizaţia noastră: Putere prin solidaritateÎntr-o ţară dezbinată de interese obscure, de politicieni cu metehne învechite şi ruptă de orice valori morale, noi vrem să devenim o mişcare puternică, bazată pe încredere, demnitate şi solidaritate.

            Mai mult decât orice altceva, vrem să oferim studenţilor un sprijin real pentru a reuşi în viaţă, pentru a-şi construi o carieră şi pentru a-şi întemeia o familie.