background
LSSD Noi suntem schimbarea
banner-lssd

Doneaza o carte pentru romanii din diaspora

19.08.2011, LSSD.ro
Doneaza o carte pentru romanii din diaspora

 

Cartile, la fel ca si multe alte obiecte folosite, putrezesc pur si simplu pe rafturile bibliotecilor personale daca nu incercam sa le dam o noua utilitate. Uitate si nefolosite pentru perioade indelungate acestea se acopera de praf, se ingalbenesc si incep sa se degradeze !

Departamentul de Politica Externa si Relatia cu Comunitatile Romanesti, PSD Diaspora, impreuna cu Tineretul Social Democrat din Romania organizeaza in perioada 15 noiembrie - 10 decembrie o campanie pentru colectarea de carte romaneasca cu precadere manuale ( istorie, geografie, limba si literatura romana, etc), dar si beletristica pentru copii, cu scopul de a le dona in perioada sarbatorilor familiilor de romani din diaspora.

Principalul obiectiv al campaniei il reprezinta transmiterea si mentinerea legaturii culturale romanesti in Diaspora , in conditiile in care din ce in ce mai multi romani pleaca din tara pentru a se stabili in alte tari ale Europei, isi intemeiaza acolo familii, "adopta" mare parte din obiceiurile, traditiile, limba si cultura tarilor in care muncesc si traiesc. Atingerea unui asemenea obiectiv este necesar deoarece legatura cu Romania nu mai este pastrata in aceeasi masura de catre cei plecati , iar cultura si traditiile romanesti sunt din ce in ce mai putin transmise copiilor lor.

Ce trebuie sa faca fiecare :

In primul rand trebuie sa cautati prin biblioteca si sa identificati cartile de care nu mai aveti nevoie sau pe care doriti sa le donati. Odata identificate, va rugam sa le faceti o cosmetizare simpla si sa le impachetati foarte bine. Nu uitati sa va scrieti numele, telefonul, adresa si organizatia TSD din care faceti parte.

Pentru transmiterea cartilor la Centrul National de Colectare aveti doua posibilitati. Prima presupune contactarea presedintelui TSD din judetul dumneavoastra si transportarea cartilor la sediul organizatiei judetene unde se afla centrul de colectare judetean. Cea de-a doua varianta va da posibilitatea sa transmiteti personal cartile donate prin curier rapid la Centrul National de Colectare aflat la sediul TSD Central situat in Bulevardul Unirii nr. 68, bloc K2, parter, sect.3, Bucureşti. Persoana de contact Ramiro Angelescu 0762.056.961. Va recomandam FANCOURIER - 021 9336 000.

Cartile colectate vor ajunge in tarile selectate, in preajma Craciunului.
Astfel, aceste carti vor fi oferite copiilor ca un cadou de sarbatori din partea membrilor PSD.